Ειδήσεις
Ο τελικός απολογισμός της Boot 2012, όταν μιλούν οι αριθμοί . . .
15/02/12


Συγγραφέας : Δελτία Τύπου
Εμφανίσεις   : 2024

H Boot Dusseldorf παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς για τον κλάδο και αποδεικνύει πως οι πελάτες εστιάζουν στην ποιότητα και στις καλές επενδύσεις.
 
Η Boot Ντίσελντορφ 2012 ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες του διεθνούς κλάδου σκαφών αναψυχής και θαλάσσιων σπορ.
Οι 246.700 λάτρεις των θαλάσσιων σπορ που συγκεντρώθηκαν από περισσότερες από 60 χώρες όχι μόνο δημιούργησαν ένα κλίμα αισιοδοξίας στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση σκαφών αναψυχής και θαλάσσιων σπορ παγκοσμίως που διήρκεσε έως την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, αλλά συνέβαλαν και στην επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων για τους εκθέτες σε όλους σχεδόν τους επιμέρους τομείς της έκθεσης.
Αντίστοιχα πέρσι 250.500 επισκέπτες βρέθηκαν στην περιοχή του Ρήνου για την έκθεση. Για εννέα ημέρες, 1.656 εκθέτες από 62 χώρες παρουσίασαν στην Boot 2012 νέα γιοτ, καινούργιες προτάσεις για τον χώρο των θαλάσσιων σπορ, καθώς και εξοπλισμό και αξεσουάρ, καταλαμβάνοντας 17 αίθουσες των εκθεσιακών εγκαταστάσεων του Ντίσελντορφ.
 
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα, ο Werner Matthias Dornscheidt, Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος της Messe Düsseldorf, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την έκβαση της εμπορικής έκθεσης. Καταφέραμε να διατηρήσουμε τον αριθμό των επισκεπτών στα ήδη υψηλά επίπεδα της περσινής διοργάνωσης. Ακόμη σημαντικότερο, όμως, για τους εκθέτες είναι το γεγονός ότι τα περίπτερα συγκέντρωσαν επισκέπτες ολκής με αγοραστική διάθεση. Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε επίσης η απήχηση του προγράμματος «A 360° Water Sports Experience» με 16 θεματικές ενότητες που, για άλλη μια φορά, κατέδειξε τον ρόλο της Boot ως τόπου συνάντησης για τις οικογένειες και τους νεότερους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τα θαλάσσια σπορ. Είμαι πεπεισμένος ότι το πλήθος και η ποικιλία των συναρπαστικών εκθεμάτων από τον κόσμο των θαλάσσιων σπορ συμβάλλουν ενεργά στην ανάδειξη νέων ταλέντων και δίνουν στον κλάδο μια δυναμική ώθηση μακροπρόθεσμα.»
 
Ο Jürgen Tracht, Διευθύνων Σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Θαλάσσιων Σπορ (BVWW) στην Κολονία, δήλωσε ότι η Boot 2012 αποτελεί οικονομική επιτυχία. «Η Boot Ντίσελντορφ είναι και θα παραμείνει η διεθνής ναυαρχίδα του κλάδου. Το εύρος των νέων προϊόντων και οι καινοτομίες που εκτίθενται στο Ντίσελντορφ προσελκύουν στην έκθεση άριστα καταρτισμένους επισκέπτες από πολλές χώρες παγκοσμίως οι οποίοι έρχονται με σκοπό να αγοράσουν. Στις μέρες μας, οι παρορμητικές αγορές είναι σπάνιο φαινόμενο. Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι εκτιμήσεις που είχαμε διαμορφώσει κατά την περίοδο προετοιμασίας της Boot 2012: ενόψει των ανησυχιών που περιβάλλουν τη σταθερότητα του ευρώ, οι πελάτες επενδύουν μόνο όταν διακρίνουν αξία και ποιότητα. Και αυτό ισχύει για όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων.»
 
Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των επισκεπτών είχαν σαφώς τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και οι θαλαμηγοί. Το ποσοστό επισκεπτών που έδειξαν ενδιαφέρον για αυτές τις κατηγορίες έφθασε σχεδόν στο 50%. Ένας στους τρεις επισκέπτες ζήτησε πληροφορίες για μηχανοκίνητα σκάφη. Ο εξοπλισμός και τα αξεσουάρ θαλάσσης προσέλκυσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον για 36% των επισκεπτών. Περισσότεροι από 27% επισκέφθηκαν την έκθεση με θέμα τις καταδύσεις που φιλοξενήθηκε στην Boot 2012. Τέλος, περισσότεροι από 30% των επισκεπτών φάνηκε να αγαπούν τα θαλάσσια ταξίδια και κατευθύνθηκαν στις Αίθουσες 13 και 14.
 
Η προσέλευση επισκεπτών από άλλες χώρες αυξήθηκε ελαφρώς, φθάνοντας στους 50.000, ενώ ένας στους τρεις επισκέπτες στην Boot Ντίσελντορφ ήταν από τη νότια, την ανατολική και τη βόρεια Γερμανία.
 
Τα αποτελέσματα των πρώτων αντιπροσωπευτικών ερευνών επιβεβαιώνει και ο Jürgen Tracht, Γενικός Διευθυντής της BVWW. Η αγορά των ιστιοπλοϊκών σκαφών και των θαλαμηγών βρίσκεται σε καλή τροχιά. Οι πωλήσεις διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι, ενώ προτιμώνται οι πλήρως εξοπλισμένες θαλαμηγοί στην κατηγορία μεσαίου μεγέθους.
 
Στα μηχανοκίνητα, το προβάδισμα έχουν τα μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους σκάφη. Οι πωλήσεις σε αυτή την κατηγορία επίσης σημείωσαν μικρή άνοδο σε σχέση με το 2011. Μάλλον μειωμένη είναι η ζήτηση για τα μικρότερα πλοιάρια όπου, για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αγοραστών, τα προϊόντα πρέπει να προσφέρουν ποιότητα και άνεση.
 
Η αγορά των μεγάλων θαλαμηγών, αντιθέτως, σημείωσε άνοδο και παρατηρείται μια αναβίωση του ενδιαφέροντος, καθώς υπήρξαν αρκετές εποικοδομητικές συζητήσεις και επαφές σε διεθνές επίπεδο, όπως επίσης και σαφείς αγοραστικές προθέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.
 
Οι εκθέτες υψηλής ποιότητας εξοπλισμού και αξεσουάρ θαλάσσης διαπίστωσαν μια ευχάριστη αύξηση των πωλήσεων. Η ζήτηση σε αυτή την κατηγορία προέρχεται από την αγορά μεταχειρισμένων σκαφών που ευδοκιμεί και από τους πελάτες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τα σκάφη τους ή να διατηρήσουν την αξία τους. Οι επενδύσεις συνεπώς στρέφονται προς τον υψηλής ποιότητας εξοπλισμό για άνεση και ασφάλεια.
 
Οι κατασκευαστές εξοπλισμού καταδύσεων ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Μετά από την κάμψη που βίωσε ο κλάδος το 2011 λόγω των πολιτικών αναταραχών στην Αίγυπτο, που είναι ο σημαντικότερος προορισμός για θεματικά ταξίδια καταδύσεων, η κατάσταση φαίνεται να έχει εξομαλυνθεί. Οι εκθέτες ανέφεραν αύξηση των πωλήσεων στην Boot 2012.
 
Οι εταιρείες ενοικίασης σκαφών και οι εκθέτες που δραστηριοποιούνται στον υδάτινο τουρισμό είχαν ήδη καλές κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2012. Οι προτάσεις ναυσιπλοΐας στην ενδοχώρα της Γερμανίας, όπου δεν απαιτείται ειδική άδεια, είχαν και πάλι καλή απήχηση, ενώ η τάση που φαίνεται να διαμορφώνεται σε αυτή την κατηγορία προβλέπει μικρότερης διάρκειας διακοπές, με μεγαλύτερη συχνότητα! Στη διεθνή σκηνή, ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί είναι η Τουρκία και οι περιοχές της ανατολικής Μεσογείου.
 
Οι επισκέπτες στην Boot 2012 επέδειξαν και πάλι έντονο ενδιαφέρον για τις 16 θεματικές προτάσεις για μια διαφορετική εμπειρία. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Κόσμος του Κανό με τη «δοκιμαστική διαδρομή» κέρδισε την προτίμηση του κοινού και οι επισκέπτες περίμεναν για ώρες με υπομονή να έρθει η σειρά τους για μια βόλτα με κανό στην Αίθουσα 13. Καλή απήχηση είχαν επίσης το Κέντρο Ιστιοπλοΐας, ο Κόσμος των Διακοπών, και το Κέντρο Καταδύσεων. Ο Κόσμος της Παραλίας ήταν εξαιρετικά δημοφιλής για τους πιο νέους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και άρεσε στο 95% των επισκεπτών.
 
Για άλλη μια φορά, η Boot 2012 πέτυχε πολύ υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες: σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων ερευνών, 96% των επισκεπτών θεωρούν ότι η έκθεση ανταποκρινόταν στις προσδοκίες τους.
 
Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της έντονης παρουσίας και των Ελλήνων εκθετών στην φετινή boot.
Καταλαμβάνοντας τον διπλάσιο χώρο σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση οι 17 Ελληνικές συμμετοχές έδωσαν έντονο παρών σε ένα άκρος ανταγωνιστικό περιβάλλον, διεκδικώντας ένα κομμάτι από την διεθνή αγορά της κατασκευής σκαφών και του θαλασσιού τουρισμού.
 
ΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΘΕΤΩΝ ΣΤΗΝ boot 2012 Duesseldorf
 
Argolis Yacht Charters Tsiropoulos Yacht Enterprises Ltd.
CRAZYSHARK WATERSPORTS
ΕΟΤ
Greek Marinas Association
Ionian Charter Elena Vrionis
Karel Boats Georgios Karelas and Co.
Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping S.A.
Meganisi Sailing
Odysseus Yachting Holidays S.A
Olympic Spirit
Poseidon Boats
Region Thessalien
Sail the Blue Yachting Argiris Tangalidis Yacht Service
Sk sailing Spyros Konidaris
Skorpios Charter Ltd.
Surf Club Keros
Tzennet Yachting Panagiotis Tzennetoglou
 
Εν αναμονή με περισσότερη ακόμη αισιοδοξία για την επόμενη διοργάνωση boot Dusseldorf 2013 που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 27 Ιανουαρίου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:www.boot.de
 
Ενδιαφερόμενοι εκθέτες και επισκέπτες μπορούν επίσης να απευθυνθούν στην αντιπροσωπία της Messe Duesseldorf στην Ελλάδα:
 
GR.I.D. - Marketing & Exhibition Services
Πέτρος Μιχελιδάκης
Σωκράτους 13
14561 Αθήνα - Κηφισιά
T: +30 210 8088351-2
F: +30 210 8088353
E: grid@gridmds.eu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0
Η βαθμολογία σας
Διαβάστε επίσης
Τελευταία Νέα
Iguana yachts
Η καινοτομία σε όλο της το μεγαλείο φωτογραφίζεται στα γαλλικά σκάφη που φέρουν το όνομα Iguana yachts.

Πλωτοί ηλιακοί συλλέκτες
Η θάλασσα ενδείκνυται για την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αυτό που ερευνάται πέραν του τρόπου συλλογής οποιασδήποτε μορφής ενέργειας είναι και το κόστος παραγωγής, εγκατάστασης και συντήρησης των εκάστοτε μονάδων.

“Dislopen” η νέα αντίληψη στα Super yachts
Ο όμιλος Ferretti εγκαινιάζει μια μοναδική σειρά custom σκαφών αναψυχής μεταξύ 43 και 62 μέτρων, η οποία ονομάζεται Dislopen και θα συνδυάζει την δυναμική αισθητική σε στυλ και σχήμα των open με την άνεση των σκαφών μεγάλου εκτοπίσματος (megayachts) καθιερώνοντας νέα πρότυπα στη βιομηχανία των πολυτελών θαλαμηγών.

Όταν η αιολική ενέργεια μετατρέπεται σε κέρδος
Η αιολική ενέργεια στην υπηρεσία της ναυτιλίας. Ίσως ακούγεται οξύμωρο αλλά δεν είναι. Οι προσπάθειες για μείωση της εκπομπής αερίων και χρήσης ορυκτού πλούτου έναντι εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε έναν τομέα τόσο σημαντικό είναι γεγονός.